Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Filters

Categorie
Advies
Eerste huis
Senior
Ander huis
Nieuwbouw
Ondernemer
Doelgroep
Eerste huis
Ander huis
Huren
Zelfstandig ondernemer
Senior
Duurzaamheid
Nieuwbouw

51 resultaten

Miljoenennota 2024: alom zorgen om de koopkracht

Voorkomen dat de armoede in Nederland toeneemt. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste boodschap van de Miljoenennota 2024. Kort voor Prinsjesdag is nog twee miljard euro vrijgemaakt om dit doel te bewerkstelligen.

Hypotheek na je 57e vaak een stuk lager

Regeren is vooruitzien. Dat geldt zeker als je in de vijftig bent en nog plannen hebt om een huis te kopen of je hypotheek om een andere reden te veranderen of over te sluiten. Hoe dat zit, leggen we je graag uit.

Nieuw pensioenstelsel: wat verandert er en wanneer?

De regels rondom pensioenen gaan veranderen. De nieuwe pensioenwet is sinds 1 juli van kracht. Wat betekent dit voor jouw pensioen en wanneer gaan de veranderingen in?

Jouw financiële toekomst begint vandaag!

Steeds meer mensen maken zich zorgen over hun financiële vooruitzichten. Gold dit in 2021 nog voor 23% van de bevolking, afgelopen jaar is dat tot bijna 30% gestegen. Vooral jongere mensen zien de toekomst minder rooskleurig tegemoet.

Woonlastenverzekering: zinvol of niet?

Stel dat je door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid opeens minder inkomen hebt. Dan kan het lastig of zelfs onmogelijk zijn om de huur of hypotheek nog te betalen. Wil je dit risico uitsluiten? Dan kan een woonlastenverzekering uitkomst bieden.

Overwaarde gebruiken om je huis te verduurzamen

Als je al wat langer in een koophuis woont, is de kans groot dat je overwaarde hebt. Als dat zo is, kan het slim zijn om die te gebruiken om je huis te verduurzamen. Je gaat dan waarschijnlijk wel iets meer betalen voor je hypotheek, maar je energiekosten gaan juist omlaag.

Met welke onderhoudskosten aan je huis moet je rekening houden?

Als je een eigen huis hebt, moet je zelf de onderhoudskosten ervan betalen. Veel daarvan is financieel wel te overzien, maar dat geldt niet voor alle kosten.

Doe de DuurzaamheidScan en ontdek hoe duurzaam jouw huis is!

Duurzamer wonen stond bij veel mensen al hoog op de agenda en is door de energiecrisis alleen maar belangrijker geworden. Want hoewel de prijs van gas en elektriciteit gelukkig weer iets is gedaald, betalen we nog steeds veel meer dan anderhalf jaar geleden.

Zo kun je besparen op je woonlasten!

De gemiddelde woonlasten zijn in de afgelopen anderhalf jaar flink gestegen. Dat is voor een groot deel te wijten aan de hoge energieprijs.

Dalende huizenprijs: hoe groot is de kans dat jouw huis onder water komt te staan?

De prijzen van koopwoningen dalen nu echt. Volgens makelaarsvereniging NVM lag de huizenprijs in het eerste kwartaal van dit jaar 8,2% lager dan in de eerste drie maanden van 2022. Daardoor rijst de vraag hoe groot de kans is dat jouw huis onder water komt te staan. LevenWonen heeft het voor je uitgezocht.

Hypotheekvormen en rentevaste periode: wat moet je kiezen?

Als je een huis koopt, mag je de hypotheekrente aftrekken als je belastingaangifte doet. Daar gelden wel regels voor. Zo moet je jouw hypotheek volgens een strak schema aflossen. Je kunt kiezen voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Hoge WOZ-waarde kan geld opleveren

Veel huiseigenaren zijn geschrokken van de nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ-waarde van hun huis is vaak tienduizenden euro's hoger dan vorig jaar. Er zijn mensen die hiertegen bezwaar willen aantekenen. Maar wist je dat je misschien wel kunt besparen door dit juist niet te doen? Nee? Lees dan snel verder!

Kunnen wij u verder helpen?